Home Marcaj CE
Consultanta pentru Certificare Produs - Aplicarea Marcajului CE PDF Imprimare Email

Compania de Consultanta si Audit Srl va ofera consultanta in vederea Certificarii de Produs - aplicarii Marcajului CE.


DESCRIEREA MARCAJULUI CE

Pentru orice firma care doreste sa comercializaze produse in UE, marcarea CE este obligatorie.

In conformitate cu directivele UE marcajul CE reprezinta aplicarea practica, in cadrul Comunitatii Europene, a caracteristicilor si cerintelor esentiale pentru produse. Aceasta inseamna ca, daca un produs este certificat in baza acestor cerinte esentiale, el poate fi comercializat in mod liber pe piata Uniunii Europene.

Marcajul CE este o buna modalitate pentru depasirea barierelor tehnice generate de existenta standardelor nationale si a fost rezultatul unei decizii a Consiliului din anul 1985.

In cea mai mare parte a cazurilor certificarea produsului implica implementarea de catre producător a Sistemului de Management al Calitatii in conformitate cu cerintele SR EN ISO 9001:2001. Sistemul ISO 9001 poate fi implementat concomitent cu inceperea consultantei in vederea certificarii de produs.


CERINTE ESENTIALE

Elementele standard ale directivelor CE sunt:

 • Armonizarea este limitata la cerintele de baza
 • Numai produsele care indeplinesc cerintele de baza pot intra pe piata si date in folosinta
 • Standardele armonizate ale caror numere de referinta au fost transpuse in standarde nationale sunt considerate conforme cu cerintele esentiale corespunzatoare
 • Aplicarea standardelor armonizate sau a altor specificatii tehnice ramane voluntara, iar producatorii sunt liberi sa aleaga orice solutie tehnica care asigura conformitatea cu cerintele de baza
 • Atunci cand producatorul aplica standardul, acesta beneficiaza de prezumtia de conformitate, adica nu trebuie sa demonstreze conformitatea
 • Producatorii trebuie sa evalueze conformitatea produselor cu cerintele esentiale ale directivei sau directivelor in cauza
 • Producatorii pot alege intre diferite proceduri de evaluare a conformitatii prevazute in Directiva aplicabila
 • Inainte de plasarea pe piata si dupa incheierea intregii proceduri, producatorii trebuie sa aplice pe produs marcajul CE.

 

OBIECTIVE

Principalele obiective ale marcajului CE sunt:

 • Sa indice pentru un produs conformitatea cu cerintele esentiale ale directivelor
 • Sa permita plasarea produselor pe piata
 • Sa asigure libera circulatie a bunurilor
 • Sa permita retragerea produselor neconforme de catre autoritatile autorizate in acest sens

 

RELATIA INTRE MARCAJUL CE SI CALITATE

Atunci cand un produs este proiectat si apoi fabricat in conformitate cu cerintele de baza ale unei directive a CE, pentru a demonstra si a-i asigura de acest lucru pe toti utilizatorii din tarile europene si pentru a fi comercializat in mod legal, produsul trebuie sa poarte marcajul CE. Marcajul CE nu reprezintă o certificare a calitatii, ci este o conditie prealabila obligatorie de libera circulatie a produselor, vizand sanatatea sau siguranta publica. Marcajul CE arata ca un produs, indiferent unde este fabricat, este conform unei reglementari CE.


Va rugam sa completati Formularul de Cerere de Oferta si sa il trimiteti pe fax la 0264 307 076 sau pe email Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Formularul il puteti descarca de AICI.

 

Cerere ISO

Va rugam sa completati 
FORMULARUL ONLINE

Marca Inregistrata

CC&A este marca inregistrata a Compania de Consultanta si Audit Srl Cluj-Napoca. Utilizarea in orice fel a marcii CC&A este strict interzisa.

Va Recomandam

International Organization for Standardization iso.org
ASRO asro.ro
ACC Romania accromania.ro